Setembre-Pluja

SETEMBRE-PLUJA

Parlava en la darrera entrada de la poca pluja caiguda per a fer-se bolets. Certament el dissabte dia 9 va ploure una mica i avui dia 15 ha plogut força més. També ha baixat la temperatura, fa més fresqueta.

Aquesta pluja ha anat bé per a la natura, per als camps i per als boscos. Pot anar bé per a fer-se bolets i plou una mica més. Al bolet li cal aigua, humitat i una temperatura fresqueta, la de principis de tardor. I l’enemic principal és el vent. Asseca la superfície dels boscos, i no surten els bolets.

Foto: rovellons

A on anar a buscar bolets? Certament als boscos, però cada terra té els seus propis boscos i els seus propis bolets. Aquí al Berguedà el bolet més buscat és el rovelló. El rovelló es fa als boscos de pins, però principalment en els llocs de pins joves. No sempre cal anar a buscar el bosc embrossat, cal buscar les pinedes joves i disperses, que poden no semblar bosc, però són els millors llocs per al rovelló. A dins el bosc amb els pins més agrupats és més difícil que hi entri l’aigua de la pluja. A les pinedes amb pins més esclarissats l’aigua s’aprofita millor, i queda més regada. Cal vigilar bé el rovelló es pot amagar a les herbes i sota alguna branca.

Deixa un comentari, si us plau

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.