L’hispanovirus Hispavid-20

L’hispanovirus Hispavid-20

L’hispanovirus Hispavid-20per Joan Rovira, 29 d’abril

Benvingudes i benvinguts a l’apassionant i perillós món dels virus globals i de l’epidemiologia. Fins ara, només he fet la globalització dels capitals que van per lliure, els que no paguen impostos, els que viuen a «Moneyland», el país dels diners. També s’ha fet la globalització de la precarització, força exitosa. El que no s’ha fet ni tenen cap mena d’intenció de fer és la globalització del progrés.

El joc és molt bèstia: guanyen uns quants, s’arruïna la majoria. Tornem al segle XIX, però amb smartphones.

Aquesta és la modernitat que ens volen imposar. Són les guerres econòmiques del futur, que demanen pensar en clau de futur.

Però també hi ha guerres del passat. Hi ha organismes antediluvians, prehistòrics, que volen guanyar amb eines del juràssic les guerres del segle XXI.

Un d’aquests organismes pluricel·lulars però que no sap ni vol saber que no és unicel·lular es diu Espanya. Mai no ho voldrà saber: a les seves classes dirigents no els interessa cap mena de diversitat i les classes populars compren el relat la mar de contentes. «Yo soy español, español, español».

Per tant, ha arribat el moment d’una nova epidèmia peninsular.

L’hispanovirus Hispavid-20.

És el virus que comença a infectar la península, inclòs Portugal, que se n’ha lliurat des del 1640. I Andorra, des dels temps dels carolingis, els nostres amics/enemics francs.

Estan gestionant la crisi amb idees del segle XIX però amb xarxes socials, que sempre ajuden a dissimular. Militars explicant un relat demencial d’una mena de guerra contra els virus. Les províncies, les províncies, com a unitat que fa segle i mig que aspira a estructurar una realitat que fa petar totes les costures. El rei, que està absolutament fora de joc. El ministeri del Caos, perdó, el ministeri de Sanitat Centralitzada i Ineficient, un dels grans èxits d’aquesta crisi. I Sánchez, sempre tan guapot i tan telegènic, però absolutament buit.

Més Casado i els ultranacionalistes, ansiosos de reconquesta.

Aquest és virus que ens amenaçarà després del coronavirus. L’Hispanovirus Hispavid-20.

Creuen que aquesta és la seva oportunitat de posar-nos a tots ferms i en «primer tiempo de saludo».

«A sus órdenes, mi España», és el nou lema.

Què importarà que estiguin a anys llum de la gestió alemanya de la crisi sanitària. O de la gestió francesa. Ens volen convèncer que això és una mena de batalla patriòtica. Ens volen entabanar amb una bandera per amagar una incompetència monumental. Volen seguir enganyant i robant els de Madrid i els de Barcelona i els d’Astúries i Sevilla i els de Picamoixons.

El covid19, que no esperaven, és el torpede final, en la línia de flotació.

Sí, és evident que tenim coses molt urgents per resoldre, però també és evident que estan intentant fer l’enèssim joc de mans. «#EsteVirusLoParamosUnidos». Ni tan sols «unidas», els ha sortit de l’ànima «unidos», no poden entendre res més.

Aquesta és la moto que ens volen vendre: parem el virus units (unides no, que no cal ser massa llepafils), ens unim tots, ens deixem de manies i ens fem tots (totes, no) tan espanyols com calgui, i el covid19 serà derrotat per les forces patriòtiques.

El virus perillós és, sens dubte, el 19. Però estan fabricant el seu successor als laboratoris polítics de la factoria ultranacionalista espanyola. L’Hispanovirus Hispavid-20. L’arma definitiva, la que creuen que els donarà la victòria total.

Qui es vulgui deixar infectar, ja ho sap: tens un virus letal trucant a la porta. Si obres la porta, ja saps al que t’exposes. Va essent hora de fer-nos grans, no?