L’esquerra espanyola, confinada

L’esquerra espanyola, confinada

L’esquerra espanyola, confinada

per Nerea Rodríguez Cap de redacció, 24 d’abril

Ja ha passat una setmana de les escandaloses declaracions del cap de l’Estat Major de la Guàrdia Civil. El general José Manuel Santiago va reconèixer en roda de premsa que l’Estat treballa per “minimitzar el clima contrari a la gestió de la crisi per part del govern espanyol”. I fa pocs dies es va saber que l’Estat Major de la benemèrita havia enviat un correu electrònic a totes les zones i comandàncies en el qual instava a identificar campanyes de desinformació i ‘fake news’ “susceptibles de provocar estrès social i desafecció a institucions del govern”.

Una barbaritat tan brutal, i amb tantíssimes implicacions, que ha provocat que es posessin les mans al cap fins i tot aquells que es mostraven partidaris d’aquesta manera de fer per aturar i castigar l’independentisme -i que fins i tot l’han posat en pràctica quan manaven-. Ara, el govern espanyol camina per sobre d’una línia molt fina que separa la llibertat d’expressió de la censura, i ja pica l’ullet a la pèrdua de drets i llibertats dels ciutadans. El que suposaria, sens dubte, una greu reculada democràtica.

Un absolut despropòsit, que fa sospitar seriosament que l’Estat utilitza el concepte de ‘fake news’ com a excusa per perseguir i censurar la crítica política. I tot això comandat per un govern, diuen, progressista. La veritat és que gaire res es podia esperar del PSOE, però aquesta contínua complicitat de Podemos és decebedora. L’esquerra espanyola està confinada, i no hi ha indicis que tingui prevista la tan anhelada desescalada. És lamentable, però ja no hi ha dubte: la veritable esquerra ni hi és ni se l’espera.