Pomes de Girona

Pomes de Girona

Poma de Girona és una indicació geogràfica protegida (IGP) per a les pomes produïdes als termes municipals de les comarques catalanes de la Selva, el Baix Empordà i l’Alt Empordà, el Gironès i el Pla de l’Estany. Va ser creada el 26 de juliol de 1983, i està inscrita al Registre europeu d’indicacions geogràfiques protegides des de 2003

Característiques i varietats

Les varietats de pomes que poden dur aquesta Indicació Geogràfica Protegida són les dels grups Golden, Red Delicious, Gala i Granny Smith. Les pomes emparades sota aquesta IGP han estat conreades d’acord amb les normes de producció integrada per a pomes, amb mètodes que respecten la salut humana i el medi ambient, i es recullen quan l’estat de maduresa del fruit és l’adequat amb la major cura i rapidesa possible.

Pomes de Girona

L’Alt Empordà, la comarca que produeix més pomes

La recollida de pomes de varietats d’estiu, amb l’etiqueta de la indicació geogràfica protegida (IGP Poma de Girona), ja ha començat a l’Alt Empordà. La campanya de recollida s’allargarà fins al novembre i es preveu que la producció de poma augmenti un 6% i superi les 83.000 tones. L’any passat els productors gironins es van quedar en 78.624 tones.

L’Alt Empordà és la comarca que més cultiu de pomes té en l’àmbit gironí, la zona proporciona més de la meitat de l’oferta de les fruites que s’etiqueten amb l’IGP, Poma de Girona.

LaTerra

La millor terra dóna la millor collita. La nostra fruita es cultiva en sòls molt fèrtils, antigament inundats pel riu Fluvià.

Situades entre els Pirineus i el Mediterrani, les plantacions compten amb unes condicions climàtiques òptimes per a la producció de fruita:

  • Temperatures suaus i fresques, amb forts contrastos entre el dia i la nit.
  • Humitat relativa perfecta.
  • Insolació elevada al final de l’estiu.

El resultat: pomes molt riques en sucres, de textura ferma i una coloració excel·lent.

Pomes de Girona

Naturalesa

La fruita és bona per naturalesa. Es cultiva dins de l’espai d’influència del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, una zona protegida, de llacunes i prats salobrosos, amb una flora i una fauna molt riques, que compta amb l’Illa de Caramany, en el curs del riu Fluvià, inclosa a la llista de zones humides d’importància internacional.

Per això s’apliquen estrictes controls de producció, per tal que res no afecti el nostre entorn natural privilegiat.

 

Deixa un comentari, si us plau

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.