Lectura i salut

Lectura i salut

El fet de llegir és una eina per l’adquisició de coneixements però també és una eina per la nostra bona salut.

Per la salut? Sí, per la salut. Al nostre cervell li cal la lectura. Primer com a dinamització de les neurones, i en segona instància perquè el nostre cervell no s’oxidi. Sí, per a les persones grans és important mantenir el cervell ocupat i actiu, i la lectura és una eina imprescindible.

Tenim a l’abast moltes opcions de lectura: els llibres, que es poden comprar, intercanviar i prestar.

La compra d’un llibre no és l’única opció. Hi ha l’intercanvi i el préstec. En els préstecs hi tenim les biblioteques, on podem anar a llegir i també demanar en préstec un llibre. Als pobles petits tenim el bibliobús, la biblioteca mòbil. Però també hi ha una altra biblioteca, no tan coneguda, l’ebiblio, que és una biblioteca de llibres digitals en préstec per internet.

Logo eBiblio

L’ebiblio té molts llibres digitals disponibles. Es consulta per internet, es demana un llibre en préstec i es baixa a l’ordinador, al lector de llibres i als mòbils. és una eina que cal conèixer.

L’eBiblioCat és el nou servei de préstec de llibre electrònic pels usuaris de les biblioteques públiques de Catalunya. Compta amb una col·lecció de títols d’obres de ficció i no ficció de diferents gèneres i temàtiques, amb un fons en català, castellà i anglès.

Per fer ús d’eBiblioCat només caldrà disposar del carnet d’usuari de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. El carnet es pot demanar a qualsevol biblioteca. Per accedir-hi, l’adreça electrònica haurà de figurar obligatòriament entre les dades que s’incloguin en la sol·licitud. Un cop un usuari demani un llibre electrònic en préstec, disposarà de 21 dies per a llegir-lo.

Amb aquest servei es vol garantir la descàrrega legal de continguts, que s’ofereix a través d’una plataforma senzilla i oberta als usuaris de les biblioteques públiques de Catalunya per a la lectura de continguts digitals.

La lectura dels llibres electrònics es pot realitzar de tres maneres, en funció de quin sigui el dispositiu de lectura:
– Lector de llibres electrònics
– Dispositiu mòbil (smartphone/tauleta)
– Ordinador

Pàgina web de l’eBiblio:
http://catalunya.ebiblio.es/opac/?locale=ca#index

Explicació sobre l’eBiblio de Catalunya http://catalunya.ebiblio.es/ayuda/E0360/ca/introduccio.htm

Manual d’usuari eBiblio Catalunya: http://tucompraperfecta.com/jaumeborreda.com/recursos/Manual_eBiblio.pdf

Pròximament explicaré els dispositius de lectura.

Deixa un comentari, si us plau

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.