Focs a l’Empordà i a Catalunya

Focs a l’Empordà i a Catalunya

Focs a l’Empordà i a Catalunya, aquest estiu dissortadament hi ha molts focs.  La causa principal és la manca de neteja dels boscos. No hi ha consciència de la necessitat de neteja i tenir cura dels boscos. Els boscos de Catalunya són en una part molt important de propietaris particulars, que cuiden l’explotació els arbres, però no tenen cura de netejar els restes de la tala del arbres. Queden el el terra els branquells, restes de la tala, i això porta a una quantitat  molt important de restes sota el bosc, que són una de les causes de la propagació tan ràpida dels focs.

L’administració pública ha deixat de normalitzar els espais boscosos i la cura que s’hi ha de tenir. Sembla que Catalunya isqui d’esquena als boscos i els deixi  a la neteja pels focs. Cal una normativa clara i curosa de les masses forestals i això ens porta a la poca atenció al medi natural agrari, al equilibri territorial. No és correcta el campi qui pugui.

Una altre de les causes és la forta calor i la manca de pluges, encara que en molt menor incidència que la neteja correcta dels boscos,

Una altra causa és la poca atenció dels visitants als boscos: deixalla de restes, i la poca atenció de llençar burilles des del cotxe a peu de carretera.

I encara queda una altra causa molt perjudicial, l’encesa criminal dels focs.

Ha continuació deixo uns vídeos de Youtube.

Deixa un comentari, si us plau

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.