Connexió telemàtica al centre de salud

Connexió telemàtica al centre de salud

eConsulta

L’eConsulta és una eina de comunicació digital entre els pacients i els professionals sanitaris que complementa l’atenció presencial. Permet a la ciutadania enviar consultes en qualsevol moment i des de qualsevol dispositiu al seu metge o infermera d’atenció primària i rebre resposta en un termini màxim de 48 hores en dies laborables.

Cal destacar que es pot demanar i aconseguir la recepta electrònica i evita el desplaçament al centre de salut,

Connexió telemàtica al centre de salud

Els pacients només poden accedir-hi des de La Meva Salut (LMS) amb l’autorització prèvia del seu metge o infermera d’atenció primària.

L’eina permet enviar arxius adjunts, com ara fotografies i altres documents, que es poden incorporar a la història clínica del pacient per decisió del professional sanitari.

En el moment que un ciutadà envia una eConsulta es genera una visita en l’agenda del metge o infermera del centre de referència. En cas que es trobi absent, la consulta es deriva a un altre professional. Quan el metge o la infermera respon a la consulta, el pacient rep una notificació per correu electrònic.

Objectius

  • Facilitar l’accés de la ciutadania al sistema sanitari català.
  • Agilitzar el procés d’atenció sanitària.
  • Evitar molèsties als pacients (reduir temps i desplaçaments).
  • Afavorir la participació i la corresponsabilitat dels ciutadans en la prevenció i cura de la seva pròpia salut.

Què he de fer per accedir-hi?

Per accedir a La Meva Salut cal el codi d’identificació personal (CIP) de la vostra targeta sanitària individual (TSI) i un certificat digital o una contrasenya. Podeu demanar la contrasenya presencialment al vostre CAP.

Accés amb codi d’usuari i contrasenya

Excepcionalment, durant el període d’epidèmia per coronavirus SARS-Co-V-2, podeu sol·licitar l’accés a La Meva Salut trucant al telèfon 900 053 723, de dilluns a divendres de 8h a 20h, o accedint a canalsalut.gencat.cat/lamevasalut-registre

Necessitareu:

– Disposar d’una adreça de correu electrònic.
– Disposar d’un telèfon mòbil per rebre un SMS.
– El vostre DNI o document identificatiu.
– La vostra targeta sanitària individual.
– Us donaran un codi d’usuari (que correspon al vostre DNI o document identificatiu).
– Rebreu un correu electrònic
– L’adreça electrònica que heu facilitat amb un enllaç a una pàgina web que us permetrà accedir a la pantalla on us heu de crear la contrasenya.
– Introduïu el codi d’usuari (correspondrà al vostre DNI o document identificatiu).
– Creeu-vos la contrasenya de 8 dígits com a mínim, la qual ha de contenir, almenys, una lletra, un número i un signe de puntuació. En cas que no sigui així, el sistema us avisarà que el format és incorrecte.
– Introduïu també el codi PIN que haureu rebut per SMS al telèfon mòbil.
– Finalment, introduïu la pregunta i la resposta de seguretat, per poder recuperar la contrasenya si en algun moment l’oblideu.

Et pot interessar:
https://jaumeborreda.com/calaixera/manual-dusuari/