Gastronomia

Gastronomia

Alimentació saludable

Convé i es molt recomanable i sa adaptar el consum d’aliments a cada època de l’any. El nostre cos es va adaptant a les diferents èpoques. És important fer servir productes frescos naturals de proximitat, de cada època.

Una de les propostes més conegudes al nostre entorn és la dieta mediterrània, que es basa en el consum majoritari d’aliments d’origen vegetal, frescos i mínimament processats. Com fruites fresques i verdures del temps, llegums, fruita seca, cereals integrals, oli d’oliva verge extra i, en menor quantitat i freqüència, els làctics preferentment fermentats i el peix, seguit de les carns (preferentment blanques i magres) i els ous.

L’aigua és la beguda principal i la més saludable. Cal beure molta aigua, al llarg del dia i a ser possible fora dels àpats.

Alimentació saludable

Catalunya produeix una gran quantitat de fruita fresca (pera, poma, préssec, nectarina, albercoc, taronja, etc.), fet que permet poder gaudir d’una àmplia varietat de productes de temporada, locals i de proximitat, potencialment més frescos i amb una millor conservació de les propietats originals. Les fruites tenen una estacionalitat tradicional la qual, si se segueix, permet que aquestes siguin més econòmiques i més saboroses i nutritives.

Plats de primavera i estiu

Plats de tardor i hivern